Subsidiekraan PGO druppelt

achtergrondartikel over de problemen met de PGO-financiering van cliĆ«ntenorganisatiesArtikel in Skipr (april 2010) over de PGO-subsidies voor cliĆ«ntenorganisaties. Het subsidiebeleid van minister Klink van VWS verzwakt de organisaties van patiĆ«nten, gehandicapten en ouderen. En dat terwijl die organisaties juist de rol van kritische consument moeten vervullen. ‘Je ziet dat het steeds belangrijker wordt dat onze plannen bijdragen aan het beleid van VWS’, reageert een van de organisaties.
Ook de fusie van NPCF en CG-Raad en de versterking van de koepelorganisaties in het algemeen is voor de PGO-organisaties geen onverdeeld genoegen. Versterking van de koepels kan een verzwakking van de eigen positie en zichtbaarheid betekenen. Het artikel Subsidiekraan PGO-organisaties druppelt legt uit hoe het zover heeft kunnen komen.

This entry was posted in portfolio and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.